keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Pääkaupungissa.

Helsingissä ihmeteltiin jääpeitteistä merta ja jäätä yleensä...tässä tallustellaan kauppahalliin...
Välistä piti ruokailla, että taas jaksaa.....


Täällä taas pakkanen paukkuupi hieman lauheamman ilman jälkeen ( joka meikästä tuntui peräti lämpimältä heheh).
Eilen tehtiin vanhusten kanssa sellainen pikkuvisiitti maamme pääkaupunkiin; käväisimme kauppahallissa ihmettelemässä mm. poron-ja karhunlihaa , nene ne nähtyään ihmetteli kovasti ja tokais et TOOOOH :) hän sanoo aina noin, kun on kyse jostain esim. huvittavasta, oudosta, vakavasta asiasta...hassua :) Siellä kaupungin kaduilla rouva paineli uutukaisessa, hiukka kevyehkössä takissaan ja huiveissaan kuin kala vedessä, dede vanavedessä. Ei me kovin kummoista vierailu voitu järjestää, kun on kyse vanhoista ihmisistä ja sään huomioonottaenkin se oli aikas pienimuotoista. Elikkä kauppahallin lisäksi katselimme lähinnä auton ikkunasta mm. Tuomiokirkkoa, Eduskuntataloa, merta ja jäätä, yleesäkkin Helsingin katukuvaa ihmisineen, rautatieasemaa ja muita rakennuksia. Sitten auto parkkihalliin ja ravintolaan syömään.
Paluumatkalla otimme kuskia lukuunottamatta pikku tirsat ja kotikaupunkiin päästyämme menimme teelle vielä mieheni veljen kotiin ( mukana vietiin tietty perinteiset viemiset ; hedelmiä, leipää, mehua ja Runebergintortut). Ai niin ja dede lohkaisi ihan totuudenmukaisen lausahduksen matkan alussa ; hep orman var!! :)))

3 kommenttia:

 1. Ihana katsoa kuviasi!Voin vaan kuvitella että on heille aivan mahtava reissu ja teille myöskin kun pääsevät Suomessa vierailemaan!
  Nätti takki oli muuten hänen ikäisellään!

  VastaaPoista
 2. Vai "aina vaan metsaa".Totuudenmukaisesti sanottu.Se,joka taalla Suomesta jotain tietaa,niin yleensa on "kylma ja paljo metsa".
  Kesallahan Helsinkiin olisi ihana tutustua,mutta paljonhan te naytittekin vanhuksille.Juuri nuo tarkeimmat rakennukset.
  Antalyassakin on nyt tosi kylma.Yölla oli vain +6 astetta lamminta.

  VastaaPoista
 3. Tää nenen takki on ostettu Istanbulista ja rouvan ihan oma valinta, mun eikä mieheni tarjoamat eivät kelvanneet vaikka olisivat olleet tähän ilmastoon paremmin sopineet " nainen on nainen iästä riippumatta"....mukavaa on ollut ja eilen kävin leipomassa parit suomikakut mieheni veljen kotona ( ovat siellä nyt) ja tänään taas menemme sinne....täällä kotikaupungissamme on iso vesitorni ja siellä oli maahanmuuttajille järjestetty sellainen ystävyysilta , kyyditsin vanhuksetkin sinne, kun sieltä on todella hyvät näkymät alhaalla lepäävään kaupunkiimme...

  Ompa kylmää siellä...kohta kevät koittaa teille ja lämpimmät tuulet alkavat puhaltamaan siellä ennemmin kuin täällä pohjan perukoilla :)

  VastaaPoista