torstai 14. tammikuuta 2010

Pohdintaa...

No niin..miehenihän on tunnettu siitä, että on sellainen kunnianhimoinen työnarkomaani joka on nyt veljensä kanssa saanut päähänsä hyvänkin liikeidean joka johtaa siihen, että tulemme viettämään kesät Turkissa....eihän siinä mitään, mutta kun siellä on niin kuuma ettei meikä tahdo sitä kestää; toisinsanoen kuumuus aiheuttaa minussa sellaisia oireita että oksat pois...tietysti voin viettää päivät ilmastoidussa huoneistossa ( mitä järkee kesällä) kun samaan aikaan voisin nauttia Suomen suvesta...niine vaihtelevineen ilmoineen joko paistaa tai ei paista. Murkkumme ei innostunut asiasta niin pätkääkään ja arvaahan tuon kun kaverit ovat henki ja elämä!
Asiaa ei vielä ole kuulutettu kirkossa, mutta kuukauden päästä se sitten ratkeaa....väläytin kyllä et oltais kolmeviikkoa siellä, mutta mies siihen, että eihän se käy, ollaan perhe ja yhdessä..just joo !! No kokeiltavahan se sitten on miten siellä elo luistaa kesällä.....yksi kesä sinne tänne sen jälkeen ollaan viisaampia...monet varmaan ajattelee et hulluhan toi on..siis Turkissa vois olla koko kesän ja muija vaan valittaa asiasta, mutta ,mutta se kuumuus...

8 kommenttia:

 1. Voi, mä hyppisin onnesta kattoon, jos meidän perhe voisi olla koko kesän Turkissa... mutta ymmärrän tollaset lämpöoireetkin. Mulla oli lapsuudessa samanlaisia, mutta onneks ovat nykyään häipyneet.

  VastaaPoista
 2. Me taas mieluummin oltaisiin kesat Suomessa;) Helle tekee minut sairaaksi, ja kaikki energia katoaa...

  Hyvaa viikonloppua ja tsemppia paatöksentekoon!

  VastaaPoista
 3. Missapain Turkkia olisitte?Onko Meri lahella?
  Kuumahan taalla todella on,ja jotkut eivat sita kesta.
  Sellainen kaksi viikkoa kuuman alettua on vaikeaa.Mutta ainakin mina totun kuumuuteen.Vatovainen olen,silla minulla on sepelvaltimotauti.İlmastoinnin alla kotona kuumin aika paivasta.Kauppoihin menen lyhyenkin matkan dolmuksella.Mutta kavelen kylla paivallakin ulkona varjon puolella.
  Luulen,etta oma asenne tuohonkin kuumuusasiaan vaikuttaa ainakin osin,jos ei ole terveydellisia esteita oleilla kuumuudessa.
  Alat kasvattamaan omaa asennettasi kuumaa vastaan,niin eiköhan se siita.
  Minulle kuumasta on hyötyakin.Jatkuvat kivut loppuvat.
  Voiko joku teidan murkun kavereista tulla kaymaan Turkissa kesalla.Se helpottaisi hanen oloaan.Ymmarran ongelman,silla monta murkkuikaa on koettu.
  Nyt ajatuksena sinulle ehkapa vaikea,mutta kokemuksena voi olla hyvinkin myönteinen.Tuohan se vaihtelua elamaan.
  Voimahalitus ajatuksen kehittamiseen Antalyasta.

  VastaaPoista
 4. Ayvallikin lähellä siinä ihan Örenin kupeessa olevalla oikeastaan huvila-aluella...meillä on ollut siellä aiemminkin huvila, mutta myytiin pois, kun oltiin siellä niin vähän aikaa siellä, kierreltiin yleensä Turkissa ja oleiltiin turistipaikoissa....miehen veljellä siellä edelleen huvila ja nyt siis yhdessä ovat rakennuttamassa sinne omistamalleen tontille myytäväksi huviloita ja pukaavat myös sellaista ravintola-myymälä yms konseptia alueelle joka on kasvanut melkoisesti siellä ja kokoajan tulee kesäasukkaita lisää...mieheni hoitaisi sitten tuota bisnestä sitten, mutta asia vielä auki....siellä nääs kun ei ole yhtäkään suomalaista ,että puhepuoli jää meikällä tälläseen puoliturkkiin ja keskustelukumppanina on siippa ja vihainen murkku sekä pienet tyttäret hehehe..kaipaisinkin just suomalaisia ystäviksi ja olisin mielummin just vaikka Antalyassa tai Alanyassa yms. jossa törmää jos ei muihin niin ainakin lomaa viettäviin suomalaisiin...itse olen vielä aika sosiaalinen tyyppi ja tykkään seurasta ja jutella...mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu tällä saralla.....

  VastaaPoista
 5. Ayvallikissa ei todellakaan ole varmaan suomalaisia.Ja se on muutenkin siella aika kaukana.Mutta varmaan aivan ihana paikka.Eika siella muuten pitaisi olla kesalla kamalan kuumaa ainakaan nettitietojen perusteella.
  kylla sita aina valilla kaipaa suomalaista jutteluseuraa.Kun me asuimme Fethiessa,niin ei siellakaan ollut muita suomalaisia,kuin mina.
  Nyt on mukava taalla Antalyassa,kun voi piipahtaa paivakahville ystavan luo,tai ystava tulee meille.
  Mutta varmaan hyva business tuo juttu.

  VastaaPoista
 6. Niimpä...Egeanmerihän siinä on JA ompa muuten sitten sellainen meri et jos tänään on lämmin vesi niin jo huomenna on jääkylmää...kyllähän siitä sinnepäin matkaa kertyy hiukkasen....Istanbulista noin 7h..ollaan se väli monena vuotena ravattu...et tuttua seutua siis ja onhan siellä sitten tietty miehen veljen vaimo...:))

  VastaaPoista
 7. Tulinpa blogiisi vastavierailulle ja olipa iloinen uusi blogiyllätys :) Täytyykin ajan kanssa lueskella tätä.

  Ymmärrän hyvin tuon kuumuusinhon. Olen itsekin vannonnut etten edes lomalle matkusta Turkkiin kesäisin. Kevät ja syksy on parasta lomailuaikaa siellä.

  Kun asuimme vielä Turkissa, kesä oli silloin kuumin siellä varmaan 80 vuoteen ja se oli aikaa joka painui mieleeni TODELLA. Olin viimeisilläni raskaana ja synnytin 25.6. Meillä ei ollut sisällä ilmastointia joten nukuttiin 40 asteen yölämpötilassa ja minä pelkäsin vauvan puolesta. Kuinka hän kestää sen kuumuuden? Kätkytkuolemariski oli valtaisa sellaisissa sisälämpötiloissa :( Mutta selvittiin hengissä! Huoh!

  VastaaPoista
 8. Kiva kun tulit :)) tosiaan ei hirveesti kiinnosta tuo kuumuudessa hikoaminen....olen itsekkin ollut parit kesät siellä alkuraskaudessa ja kammoa oli olotila öklötyksineen kaikkineen, sen jälkeen on ollut helpompia kesiä....mutta kaipa tässä on vaan sitten alettava asennoitumaan siihen, että EHKÄ kesät/ kesät menevät siellä....jotenkin en osaa sisäistää koko asiaa vielä....

  Onneksi selvisitte vauvan kanssa, voin hyvin kuvitella sen kuumuuden ja jos ei ole ilmastoinita niin apua!!! varmaan olet valvonut yöt siellä jo pelkän kuumuuden ja huolen takia!

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista