torstai 6. elokuuta 2009

Jotain sanoakseni...

Jahas..kesä siis jatkuu täällä Suomen maassa ja ainakin seuraavat kolme päivää on luvassa ihan hellelukemia , näin se sitten yleensä menee , että elokuu alkaa lämpimänä ja voi kun harmittaa koululaisten puolesta!!!! Mikä siinä on ettei tuota lomaa voisi parilla viikolla viivästyttää ja lapset saisivat olla lomalla elokuun loppupuolelle, sama juttu joka vuosi suurinpiirtein!
Meillä kyllä tuleva ekaluokkalainen on koko loman ajan ( asiaan kuuluu tietty) kysellyt koska koulu alkaa, montako päivää vielä- lasketaanko???!!! juu lasketaan vaan ( huoh!) on jopa itse opetellut laskemaan kalenterista montako päivää vielä pitää odottaa....niin innokkaita ovat pienet koulutien kulkijat- toivotaan että into jatkuuuu:))

Sunnuntaina meillä vietetään rippijuhlia ja tälläkertaa olemme pääosin turvautuneet valmiisiin tarjoiluihin olemme tilanneet voileipäkakut ja täytekakun , itse väsäsin amerikkalaisen porkkanakakun pohjan pakkaseen ja lisäksi tarjoilen pikkuleipiä,siinäpä tarjoilut, tietysti kahvia, teetä ja lapsille limua.Paikalle on kutsuttu noin 38 vierasta! Aika paljon, kun ajattelee, että tyttären toinen puoli suvusta asuu Turkissa. On täällä setä perheineen ja muutama muu.
Tilauksessa siis sadeton ja lämmin päivä ,jotta puutarha pääsisi myös osallistumaan vieraiden kestitsemiseen istumapaikkojen ja luonnon tarjoaman silmänruoan muodossa.

Ihana on ollut kesä kuitenkin säiden puolesta ja nyt sitten jaksaa taas virittäytyä syksyn pimeisiin iltoihin erilailla, sitä ennen kuitenkin monta polskahdusta järveen ja aurinkoa!!!

5 kommenttia:

 1. İhanaa,etta kesa jatkuu siella Suomessakin.Taallahan kesasta nautitaan viela pitkaan.Taikka miten sen nyt ottaa.Sita tottuu kyyla taalla asuessa niin naihin ilmoihin,etta,kun lampötila laskee 25:n asteeseen,niin se on jo sitten syksy,ja voi laittaa t-paidan paalle.Kun lampöa on +18,niin jo on ohut takki paalla.Turkkilaisilla jo paksumpaa silloin.
  Kylla monasti koululaiset joutuvat pari ekaa viikkoa kaymaan helteilla koulussa.Minun kouluaikanani oli kesaloma pitka,mutta sitten ei talvisaikaan paljoa lomia ollutkaan.Ainoat taisivat olla joulu-ja hiihtoloma.
  Paljon ONNEA tyttarelle ripillepaasysta,ja ihania juhlahetkia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!! Niin se on meistä huvittavaa, että siellä +25 alkaa jo olla syksyn säitä, kun taas täällä HELLERAJA rikkoutuu heheh!!!mutta niin se on..hullujahan me suomalaiset ollaan ku vappuna hillutaan t-paidoissa+10 asteen säässä ja ai että on lämmin :))))
  Käytiin muuten alkukesästä siellä Antalyassa neljän päivä lomamatka ja käveltiin vanhassa kaupungissa , siinä yläpuolella ja ai että siellä oli kerrassaan upeat vesiurut, satuttiin just paikalle, kun ne alkoivat, jäi oman kaupungin vesiurut kakkoseksi...

  VastaaPoista
 3. Ne vesiurut ovat todella upeat.Kevaalla,kun viela kirjoittelin maikkarin helmessa blogia (nim.sateenkaari),niin laitoin niista sinne muutaman kuvan.Huomasitteko,miten siihen kavelykadulle on laitettu kivoja lapsiaiheisia pikkupatsaita kuvaamaan lasten leikkeja.

  VastaaPoista
 4. Moikka! sitä ei huomattu ,Höh! iltasella oltiin liikkeellä, mutta siinä aukiolla lapset tapansa mukaan kokeilivat sitä maassa olevaa vesisuihkua, josta eri aikaa eri pisteistä tuli vettä ja koskaan ei tiennyt milloin ja mistä reiästä seuraava vesi ruiskahtaa ja sehän olikin hauskaa!!! :)Pidettiin kovasti Antalyasta! meillä on asunto Istanbulissa, mutta en pidä siellä olemisesta, kun ei ole merta niin lähellä ja kaupunki on niiiin iso ja saasteinen jos leikittelen ajatuksella Turkkiin muutosta haluaisin ehdottomasti sinne alas :)))

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa vaan tanne Antalyaan.Suuruudestaan huolimatta tama on kaunis,toimiva ja hyva kaupunki.

  VastaaPoista