maanantai 1. maaliskuuta 2010

Märkää...märkää

Täällä on vaihteeksi MÄRKÄÄÄÄ!! Vielä viimeviikolla oli pakkasta ja nyt nollassa...lumet pudotettiin katolta ja nyt lumivallin huippu yltää keittiön ikkunnan tasalle ( tiputettua lunta) Ihan kiva kun lumi ei enään ole katolla , mutta mitäs sitten, kun tuo valtava lumimassa alkaa SULAA???!!! .Myös terassimme on umpilumessa ja saas nähdä minkä näköinen se on , kun painava lumimassa on poissa....pudonnut lumi peitti alleen myös pensasaitamme joka nyt sitten kesällä pitää pistää alas, kun lumi katkoi oksat ja heitteli niitä pitkin pihaa. Ja varmaan nurmikin on viottunut, kun se lumen alta paljastuu...Huokaus....ihan kivaa että on sitten hommaa joo, mutta kun ei hirveesti hotsita tuo nurmen paikkaus ja pensasaaitojen leikkaus....mielummin istuttelen kukkia ruukkuun..

Lunta on täällä aivan uskomattomasti ( täytyy laittaa tänne pari kuvaa, kun viitsin lähteä tuon järjestelmä kameran kanssa ulos :) Pienempi kameramme nääs ns. pöllästiin ilm. mieheni matkalaukusta ( kuka käski laittaa sen matkalukkuun !!!?). Siinä meni isovanhempien kuvia ja mahdollisuus kantaa kameraa taskussa ja napsia kuvia helpommin....tietysti kaupasta saa uuden, mutta.....meidän liiterin katollakin könöttää tällä hetkellä ainakin puolimetriä lunta! Sitä katsoessani todella vasta tajusin lumen määrän....ja jos et luo lumia kahlaat siinä polvia myöten, niin syvää se on niistä kohdin mistä lunta ei ole luotu! Että kevättä odotellessa ja kesää jos sitä yleensä tulee, tuota lumimäärää katsellessa tuntruu jotenkin siltä, että vielä juhannuksenakin on lunta :)

3 kommenttia:

  1. Minulla on hyvassa muistissa kovastikkin runsaslumisia talvia,ja aina se kesa on tullut.
    Ja tuollaisen pakkastalven jalkeen lumet sulavat nopeasti,kun kinokset eivat ole pakkaantuneet suojalumesta.
    İhanaa maaliskuun alkua

    VastaaPoista
  2. hyvä kuulla....no nyt on sitten pikkupakkasta tiedossa, toivotaan ettei enään kovia ,jotta nuo lumet sitten sulais nopeasti...toivotaan et sadevesikaivot vetää siinä vaiheessa ;0 niin ja tietty lisää lunta on tulossa ja kuljetusalan lakko alkoi, jota en ihan jaksa ymmärtää tässä maailmantilanteessa....hyvää kevättä myöskin sinne!!

    VastaaPoista